Szlovák cégalapítás, szlovák cég

Szlovák rendszám

Szlovák rendszám szlovák cégautóra egyre jobban megéri még akkor is, ha alapvetően magyar cége végzi a fő tevékenységét. Alapesetben a súlyadón, regisztrációs adón és a kötelező összegén spórol, de 2020-tól a hibrid cégautók még ennél is nagyobb kedvezményt kapnak.

Visszaigényelveti az autó áfáját és a benzin vagy gázolaj áfáját is.

Végül adunk 3 tippet szlovák rendszámhoz:

1 – Milyen szlovák szabályokat kell mindenképpen betartani

2 – Hogyan érheti el, hogy nem csak visszaigényelheti, hanem ki sem kell fizetnie a cégautója áfáját

3 – Hogyan adózzon kedvezőbben magyar cége nyereségének egy részéből Szlovákiában, szlovák rendszámos cégautó segítségével (teljesen legálisan)

szlovák cégalapítás konzultáció

Szlovák rendszám előnyei

Szlovák rendszám autó – ezeket a szabályokat kell betartani

Szlovák rendszámú autó vásárlása miatt megérheti szlovák céget alapítani, de egy fontos szabályt be kell tartani. A törvényeknek azonban nem túl nehéz megfelelni.

Szlovák rendszám - Hogyan nem befizetni az autó áfáját

Szlovák rendszámos autó áfáját akkor nem fizeti be, ha szlovák cége Szlovákián kívüli EU-s országban veszi meg a kocsit. Ha az autót belföldön venné meg, az autó áfáját a vásárláskor be kell fizetni, majd csak később igényelheti azt vissza.

Ezt a felesleges gondot veheti le a válláról szlovák rendszámos autó vásárlása. Párkány (Štúrovo) szomszédságában, Esztergomban az autókereskedők már többnyire otthonosan mozognak a Szlovákiába irányuló autóeladásban.

Szlovák rendszám – hogyan adózzon kedvezőbben

Szlovák rendszám autó bérbe is adható szlovák cégéből magyarországi cégének. Az egyetlen szabály, amit be kell tartani, hogy a bérleti díj piaci áron történjen. Ha bizonyítani tudja (pl. egy független árajánlat felmutatásával), hogy a magyar és szlovák cégei között számlázott bérleti díj a piaci árakat tükrözi, a bérbeadás a törvényeknek megfelel.

Ha megfelelően magas piaci áron adja bérbe szlovák rendszámú autóját, a szlovák cégben képződött nyereséget a magyarországinál kedvezőbb adózási feltételek mellett veheti ki cégéből.

Ha szlovák céget szeretne alapítani, szlovák cégalapításról szóló ingyenes konzultációnkon személyre szabott tájékoztatást kaphat a lehetőségekről.

Fontos

A fent leírtak természetesen nem minősülnek jogi tájékoztatásnak. Minden eset egyedi lehet, ezért javasoljuk, hogy szlovák rendszám intézése, szlovák cégautó vásárlása előtt mindenképpen egyeztessen a témában jártas szakemberrel!