Szlovák cégalapítás, szlovák cég

Szlovák cégalapítás feltételei

Szlovák cégalapítás 7 alapvető feltétele, plusz 6 bónusz információ, ami meggyorsítja és megkönnyíti szlovák cégalapítását. Van egy hasznos tippünk is cégnév választásához.

Szlovák cégalapítás feltételei - Ügyvezető EU állampolgár

Az ügyvezető lehet szlovákiai, magyarországi vagy bármilyen EU-s lakcímmel rendelkező személy. A szlovák cégalapítás ügyvezetőre vonatkozó feltétele, hogy az Unió valamelyik tagállamában lakcíme legyen.

Büntetlen előéletű ügyvezető

Magyar ügyvezető esetén tiszta magyarországi erkölcsi bizonyítvány szükséges. Ennek szlovák fordítását mi végeztetjük. Benne van a cégalapítás árában.

Szlovák cégalapítással kapcsolatos információkért kattintson a linkre.

Ügyvezető = tulajdonos (nem kötelező, de lehetséges)

A szlovák cég ügyvezetője lehet egyben a cég tulajdonosa is (Szlovák egyszemélyes kft). Lehetséges továbbá több tulajdonos és több ügyvezető jelenléte a cégben.

Az ügyvezetőnek nem kötelező alkalmazottnak lenni.

szlovák cégalapítás konzultáció

Szlovák cégalapítás feltételei - Tevékenységek

Szlovák cégalapítás feltétele a cég tevékenységének pontos meghatározása. Szükség van a végezni kívánt tevékenységek listájára.

Ezek száma elviekben nem korlátozott, de tapasztalataink szerint az adóhivatal nem nézi jó szemmel, ha a cég túl kiterjedt tevékenységekkel rendelkezik.

Célszerű pontosan meghatározni azt a néhány tevékenységet, amit a cég végezni szeretne. A lista később bővíthető, könnyen módosítható.

A cégalapítás előtti ingyenes konzultációnk során a tevékenységeket pontosíthatja. Bővebben itt: Ingyenes konzultáció szlovák cégalapításról

Szlovák cégalapítás feltételei - Cégnév

Válasszon legalább 2-3 cégnevet! Könnyen előfordulhat, hogy egy adott cégnév már foglalt, és egy másikat kell választania.

Tipp a cégnév választáshoz:

A www.finstat.sk oldalon az oldal tetején található kereső mezőbe kezdje el írni a kiválasztott cégnevet. A google-hoz hasonlóan a rendszer listázni fogja a hasonló nevű cégeket cégjegyzákszámal együtt.

Ha a listában a választott cégnév is megjelenik „s.r.o.” végződéssel, akkor a név már foglalt.

Nyilatkozat az alaptőkéről

Szlovák cégalapítás feltétele az alaptőke megléte, de elég róla írásban nyilatkozni. Szlovák cégalapításkor a minimális, 5000 eurós alaptőkét nem kell letétbe helyezni.

A róla szóló nyilatkozatot mi ingyenesen elkészítjük a cégalapításhoz. Önnek elég csak aláírnia.

Székhely

Szlovák cégnek szlovák székhellyel kell rendelkeznie (Igény esetén szlovák székhelyszolgáltatást is nyújtunk).

Ezenkívül természetesen lehet telephelye is, de ha a szlovák cég magyarországi telephelyet üzemeltet, a tevékenységéért Magyarországon adózik, az ott dolgozókra a magyar munkaügyi szabályok érvényesek.

Magyarországi telephely esetén szlovák cég alapítását alapesetben nem ajánljuk, ugynakkor megoldás lehet eltiltás esetén, mivel Magyarországon az ügyvezetéstől eltiltott személy alapíthat szlovák Kft-t, amely magyar telephelyen is működhet (ez esetben magyar könyvelés és adózás kell a telephelynek).

szlovák cégalapítás előnyök

Szlovák cégalapítás feltételei - Bónusz infó:

8 - Szlovák bankszámla (nem kötelező)

Bankszámla megléte a szlovák cégalapításnak nem feltétele, de ajánlott egy szlovák bankszámla.

Irodánktól 3 perc távolságban van az összes nagyobb bank (a legnagyobb magyarországi bankok szlovák megfelelői is). Adunk majd tanácsot, melyek közül érdemes választani, mert némelyikben tapasztalataink szerint nem látják szívesen a magyar tulajdonú szlovák cégeket.

9 - Minimális tulajdonrész 15% / tulajdonos (min. 750 eur)

Ha a cégnek több tulajdonosa van, egy tulajdonosnak a törzstőke legalább 15%-át kell biztosítania (legalább 750 eur). Ez az arány lehet több, de kevesebb nem.

Példa:

„A” ügyvezető törzstőkéje 15%, „B” ügyvezető törzstőkéje 85%

Vagy

„A” ügyvezető törzstőkéje 25%, „B” ügyvezető törzstőkéje 75%

Nem lehet például:

„A” ügyvezető törzstőkéje 5%, „B” ügyvezető törzstőkéje 95%

10 – Könyvelés

A szlovák vonatkozó törvények szerint az ügyvezető felelőssége a szabályos könyvvitel bebiztosítása. A szlovák cégalapításnak nem feltétele könyvelőt vagy könyvelő céget megbízni, de a szlovák jogszabálykövetés miatt erősen ajánlott.

Irodánk követi a helyi jogszabályokat, a nálunk alapított cégeket igény szerint könyveljük is. Szolgáltatásunkra könyvelési garanciát nyújtunk. Ez annyit jelent, hogy ha a mi hibánkból büntetnék meg a céget, a büntetés összegét mi fizetjük ki.

11 - EU adószám nemzetközi kereskedelemhez

Külön kérvényezni kell EU-s közösségi adószám kiadását a szlovák adóhivatalnál. Ez lehet olyan („fehér kártyás”), amitől a cég nem válik áfa fizetővé, és olyan is („rózsaszín kártyás”), amitől áfa fizető lesz.

A szlovák áfa szabályokról a linkre kattintva olvashat bővebben.

12 - Tulajdonosnak nem kell erkölcsi bizonyítvány

Szlovák cég tulajdonosának nem kell erkölcsi bizonyítványt felmutatnia, csak az ügyvezetőnek. Ha a tulajdonos és ügyvezető ugyanaz a személy, erkölcsi bizonyítvány szükséges.

13 – Számlázás

A szlovák cég számlázását nem kötelező számlázóprogrammal végezni, de erősen ajánlott. Ehhez ügyfeleink ingyenes online számlázót kapnak. A lehetőség nem időkorlátos, nem számlázunk érte rejtett költséget. A szlovák online számlázónkról bővebben a linkre kattintva olvashat.

Nem ügyfeleink is ingyenesen regisztrálhatnak, és a próbaidő alatt ingyenesen számlázhatnak. Ezt követően minimális költséggel használhatják tovább a programot a világ bármelyik részéről, interneten keresztül.

Regisztráció itt

Szlovák cégalapítás referenciák

Kedvezőbb adózás, egyszerűbb feltételek.
Teljes körű ügyintézés. Rejtett költségek nélkül.

Nyelvtudás hiánya nem probléma. Beszélünk magyarul, szlovákul.

- Közel Budapesthez (kb. 45 km)
- Közel a határhoz

Elérhetőségek itt: Szlovák cégalapítás Párkány

Keressen meg bennünket Párkányban, Esztergom közvetlen szomszédságában! (Štúrovo)

szlovák cégalapítás konzultáció

Ezt mondják rólunk az ügyfeleink:

„Kellemes meglepetés volt, nagyon profi ügyintézés.”

„Nem volt probléma, minden a legnagyobb rendben történt.”

„Minden gördülékenyen történt, kollégái mindenben segítségemre voltak, profin tették a dolgukat."

„Önök ezt magas szinten csinálják.”

„Minden az elvárásaimnak megfelelően történt, nem találtam benne hibát. Rugalmas és jó koncepció alapján dolgoznak.”

„Amit kaptam az megfelelő volt.”

„Minden kérdésemre profin válaszoltak.”

szlovak cegalapitas csapatunk