Szlovák cégalapítás, szlovák cég

Szlovák cégautó

Szlovák cégautó fenntartása egyre jobban megéri még akkor is, ha alapvetően magyar cége végzi a fő tevékenységét. Alapesetben a súlyadón, regisztrációs adón és a kötelező összegén spórol, de 2020-tól a hibrid vagy elektromos szlovák cégautók még ennél is nagyobb kedvezményt kapnak.

Azonkívül, hogy szlovák cégautó fenntartása hasznos, még az adóoptimalizáció egyik eszköze is lehet. Ha szlovák cége tulajdonában levő autót használ Magyarországon, azzal semmilyen magyar törvényt nem sért.

Adunk 3 tippet szlovák cégautóhoz:

1 – Milyen szlovák szabályokat kell mindenképpen betartani

2 – Hogyan érheti el, hogy nem csak visszaigényelheti, hanem ki sem kell fizetnie a szlovák cégautója áfáját

3 – Hogyan adózzon kedvezőbben magyar cége nyereségének egy részéből Szlovákiában, szlovák cégautó segítségével (teljesen legálisan)

szlovák cégalapítás konzultáció

Szlovák cégautó előnyei

Magyar rendszámos szlovák "cégautó"

A szlovák cégalapítás nagy előnye az is, hogy saját tulajdonú magyar rendszámos autóját is használhatja "cégautóként". A kocsi vételárát és az áfát ugyan nem írhatja le céges költségként, de így is van egy nagy előnye a lehetőségnek.

Ebben az esetben nem lesz feltűnő szlovák rendszáma. Nem hívja fel magára a figyelmet, hogy szlovák céggel is vállalkozik.

Szlovák cégautó vásárlása – ezeket a szabályokat kell betartani

Szlovák cégautó vásárlása miatt megérheti szlovák céget alapítani, de egy fontos szabályt be kell tartani. A törvényeknek azonban nem túl nehéz megfelelni.

Szlovák cégautó - Hogyan nem befizetni a kocsi áfáját

Szlovák kocsi áfáját akkor nem fizeti be, ha szlovák cége Szlovákián kívüli EU-s országban veszi meg a járművet. Ha a cégautót belföldön venné meg, annak áfáját a vásárláskor be kell fizetni, majd csak később igényelheti azt vissza.

Ezt a felesleges gondot veheti le a válláról szlovák cégautó vásárlása. Párkány (Štúrovo) szomszédságában, Esztergomban az autókereskedők már többnyire otthonosan mozognak a Szlovákiába irányuló autóeladásban.

Szlovák cégautó – hogyan adózzon kedvezőbben

Szlovák cég autója bérbe is adható magyarországi cégének. Az egyetlen szabály, amit be kell tartani, hogy a bérleti díj piaci áron történjen. Ha bizonyítani tudja (pl. egy független árajánlat felmutatásával), hogy a magyar és szlovák cégei között számlázott bérleti díj a piaci árakat tükrözi, a bérbeadás a törvényeknek megfelel.

Ha megfelelően magas piaci áron adja bérbe cégautóját, a szlovák cégben képződött nyereséget a magyarországinál kedvezőbb adózási feltételek mellett veheti ki cégéből.

Ha szlovák céget szeretne alapítani, szlovák cégalapításról szóló ingyenes konzultációnkon személyre szabott tájékoztatást kaphat a lehetőségekről.

Fontos

A fent leírtak természetesen nem minősülnek jogi tájékoztatásnak. Minden eset egyedi lehet, ezért javasoljuk, hogy szlovák rendszám intézése, szlovák cégautó vásárlása előtt mindenképpen egyeztessen a témában jártas szakemberrel!

Szlovák cégalapítás referenciák

Kedvezőbb adózás, egyszerűbb feltételek.
Teljes körű ügyintézés. Nyelvtudás hiánya nem probléma. Beszélünk magyarul, szlovákul.

- Közel Budapesthez (kb. 45 km)
- Közel a határhoz

Elérhetőségek itt: Szlovák cégalapítás Párkány

Keressen meg bennünket Párkányban, Esztergom közvetlen szomszédságában! (Štúrovo)

szlovák cégalapítás konzultáció

Ezt mondják rólunk az ügyfeleink:

„Kellemes meglepetés volt, nagyon profi ügyintézés.”

„Nem volt probléma, minden a legnagyobb rendben történt.”

„Minden gördülékenyen történt, kollégái mindenben segítségemre voltak, profin tették a dolgukat."

„Önök ezt magas szinten csinálják.”

„Minden az elvárásaimnak megfelelően történt, nem találtam benne hibát. Rugalmas és jó koncepció alapján dolgoznak.”

„Amit kaptam az megfelelő volt.”

„Minden kérdésemre profin válaszoltak.”

szlovak cegalapitas csapatunk